Omgeving

Het Middelblok ligt in de Aa-landen op een rustige plek, en toch maar 15 à 20 minuten per fiets van het centrum van Zwolle.

Er is veel wandelmogelijkheid in de buurt, bijvoorbeeld naar het Westerveldse bos en de Westerveldse Berg met uitzicht op de Noorderkolk; of naar buurtschap Langenholte met Theehuis Langenhof, een kunstatelier waar je woensdag, donderdag en vrijdag terecht kunt.

Vlakbij vind je een mooie plas, de Wijde Aa, waar je omheen kunt wandelen (ongeveer een half uur), een duik in kunt nemen, en met een beetje geluk de nachtegaal kunt horen zingen.

Wil je graag een langere wandeling?
Via buurtschap Langenholte kun je naar de dijk lopen, en langs de dijk verder naar de Agnietenberg. Een leuke wandeling over de ‘berg’ zelf brengt je dan bij een uitspanning met een fijn terras en koffie/thee met gebak.
Je kunt ook naar links langs de Westerveldse Berg gaan , en dan verder via het fietspad lopen; aan je linkerhand het Westerveldse Bos, en rechts het Zwarte Water en Westerkolk. Je kunt zo helemaal naar het centrum van Zwolle lopen en een museum, het filmhuis of een terrasje opzoeken voordat je teruggaat.

Je dagelijkse boodschappen kun je makkelijk vlakbij doen.
Aan de Rijnlaan, op zo’n 200 m afstand richting stad, is er een Aldi vestiging. (Daar vind je ook een brievenbus.)
Verderop aan de Rijnlaan (een minuut of 10 lopen) vind je Winkelcentrum Aa-landen ‘De Dobbe’ met een ruim assortiment aan winkels.
In diezelfde omgeving kun je ook terecht voor huisarts, apotheek, fysiotherapeut en tandarts.

Wil je liever met de bus naar het centrum van Zwolle, de bushalte is hier vlak om de hoek aan de Rijnlaan.

Het Middelblokpad voor fietsers, langs ons project